dinsdag 20 maart 2012

Recept: New York CheeseCake met Chocolade

Ingrediënten (8 personen)

150 g volkorenbiscuit
15 g geschaafde amandelen, geroosterd
60 g boter, gesmolten
75 g pure chocolade
150 g fijne kristalsuiker

250 ml zure room
600 g verse roomkaas
2 grote eieren

1theelepel vanille-essence



Extra benodigdheden:
Springvorm (23 cm), keukenmachine, mixer.

Bereiden

De korst

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de springvorm in met boter. Breek de biscuit in kleine stukjes. Maal ze samen met de amandelen fijn in een keukenmachine. Schenk de gesmolten boter erbij en meng tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Schep het mengsel in de springvorm en druk het aan met een spatel ( of de bolle kant van een lepel) zodat de korst gelijkmatig wordt.

Zet de oventemperatuur op 140°C. Smelt de chocolade doormiddel van au bain Marie. Roer tot de chocolade glad is. Neem dan de kom van het vuur.

Meng de overige ingrediënten met een elektrische mixer in een grote mengkom. Schenk het mengsel in de springvorm boven op de korst en tik de vorm zachtjes op het werkvlak, zodat grote luchtbelletjes verdwijnen. Giet de gesmolten chocolade over de taart.

Bak de taart ongeveer 30 minuten, tot de vulling langs de rand gestold is, maar in het midden nog enigszins zacht aanvoelt wanneer u de vorm voorzichtig heen en weer schudt. Zet de oven uit en laat de taart langzaam afkoelen in de oven, bij voorkeur gedurende een nacht. Tijdens het afkoelen stijft de vulling verder op en als u de taart te vroeg ui de oven neemt, kan de vulling barsten.

Verwijder de springvorm en zet de taart op een groot bord of een taartplateau. De taart smaakt gekoeld het beste

Bron: boek, Gordon Ramsay kookt

Vragen zijn welkom

Groetjes,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten