donderdag 22 maart 2012

Rcept: Vulling van kloppudding

Kloppudding poeder heb je vast wel eens in de supermarkt zien staan. Dit zijn de kleine pakjes waar je kloppudding van kan maken, maar je kan er ook bijvoorbeel een hele lekkere creme mee maken die je als laag in je taart kan gebruiken.

Ik gebruiken hem vaak omdat het gewoon lekkerde is dan alleen maar slagroom. Je kan veel verschillende soorten smaken krijgen door verschillende smaken instand poeder te nemen of er een smaakje aan toe te voegen.


Ingrediënten.
75   g Instand poeder
100 g Water

100 g Melk

100 g Slagroom (lobbig geklopt, structuur van Yoghurt)
10   g Kristalsuiker

Bereiding:
Voeg aan de slagroom de kristalsuiker toe. Klopt dit samen tot dat het lobbig is (beetje yohghurt structuur).
Doe de instand poeder water en melk in 1 kom en klop dit samen op tot dat het een beetje stevig wordt. Doe dan de (lobbige) slagroom bij de pudding en spatel dat door elkaar.


Bewaar de creme zo lang je hem niet gebruikt in de koelkast vanwege de slagroom.

Hoe stijver je de slagroom klopt en hoe stijfer je de pudding klopt hoe stijfer de massa wordt. Dus als je het wil spuiten dan kan je heb bijvoorbeeld iets stijfer maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten