zondag 15 april 2012

Recept: Red Velvet Cake

Iets wat echt americaans is is red velvet cake. Deze cake is fluweel rood en heerlijk van smaak. De rood-bruine kleur is afkomstig uit een reactie van het cacaopoeder met een zure stof zoals karnemelk, maar er wordt vaak ook rode kleur stof aan toegevoegd voor een mooiere kleur.





Wat heb je nodig:
250 G Gezeefde patentbloem
2 theelepels bakpoeder
Half theelepel zout
2 eetlepels cacaopoeder
115 G boter op kamertemperatuur
300 G fijne suiker
2 grote Eieren
1 theelepel vanille extract
240 ml karnemelk
2 eetlepels rode vloeibare kleurstof
1 theelepel witte azijn
Springvorm 20 cm
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een kom de gezeefde bloem, cacao, 1 theelepel bakpoeder en het zout. Zet dit mengsel aan de kant om het straks te gebruiken. Klop de boter zacht en doe de suiker erbij. Klop het mengsel zacht en zalfig is. Doe de eieren er één voor één bij. Doe er de vanille extracten bij.

Meng in een apart bekertje de karnemelk en de kleurstof samen tot dat het één geheel is. Zet de mixer op een lage snelheid en voeg om en om wat van het bloemmengsel en de karnemelk. Je moet eindige met de bloem. Men in een klein potje de azijn en 1 theelepel bakpoeder mengen, en voeg dit bij het taart mengsel toe.

Bak de taart 25 tot 30 minuutjes in de oven. Prik om te kijken of de taart gaar is. Er mag geen beslag mee aan de prikker blijven hangen. Laat de taart 10 minuutjes afkoelen en haal hem dan uit de vorm.

Decoreren kan je het beste een dag later doen.
Voor een mascarpone-room frosting:

350 ml slagroom
500 G mascarpone
125 G poedersuiker
1 theelepel vanille extract.

Mix de slagroom tot hij mooi stijf is. Mix in een andere kom de mascarpone, de suiker en de vanille. Spatel de twee door elkaar en laat het 2 uur in de koelkast opstijven. Snij de taart in lagen, Vul met dit mengsel en bestrijk de zijkanten en bovenkant hiermee.
Strooi eventueel wat kokos overheen en laat de taart in de koelkast staan tot gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten