donderdag 14 juni 2012

Recept: Yoghurt-taart met aardbeien

Lekker een yoghurt taart met aardbeien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wat heb je nodig:
 
- 50 gram boter
- 1 pak bastognekoeken
- 10 blaadjes witte gelatine
- 500 gram aardbeien
- 75 milliliter sinaasappelsap met een scheutje citroensap
- 500 gram yoghurt (mag magere yoghurt zijn)
- 150 gram witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 milliliter slagroom

Hoe maak je het.

Smelt de boter in een steelpannetje. Verkruimel de koekjes heel fijn in de keukenmachine en meng de boter er doorheen met een houten spatel. Maak de aardbeien schoon. Vet een springvorm (doorsnede 24 of 26 cm) in en druk het koekmengsel stevig uit op de bodem met de achterkant van een eetlepel. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.

Roer in een kom de yoghurt en de suiker door elkaar met een garde. Klop de slagroom stijf en roer deze door het yoghurt mengsel. Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit. Haal de pan van het vuur en los de blaadjes gelatine op in het warme sap. Roer het sapmengsel snel met de garde door het yoghurtmengsel. Pak de schoongemaakte aardbeien en snijd driekwart in stukjes boven het mengsel (bewaar de rest voor het garneren). Roer de stukjes aardbei er een beetje door (zodat ze goed verdeeld zijn). Zet het minimaal 3 uur in de koelkast. Laat alles goed stijf en koud worden (beste is het om het een dag van te voren te maken). Haal de taart uit de vorm en garneer met aardbeien en slagroom.
 
Wees trouwens niet bang dat het niets wordt. Het mengsel is in het begin net zo dun als yoghurt maar in de koelkast stijft het helemaal mooi op. Ik maak deze taart vaak in de avond om te voorkomen dat ik tussendoor ga kijken of er van wil gaan snoepen. Hij is dan altijd mooi egaal en goed opgestijfd als ik hem de volgende dag wil serveren.

Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten