zondag 5 augustus 2012

Recept: schuimtaart met roodfruit.


8 personen

4 eiwitten
200 g kristalsuiker
2 eetlepels maizena
1 theelepel witte wijnazijn
1/2 liter aardbeienijs
1/2 liter raspberry yoghurt ijs (Albert Heijn Excellent)


250 ml slagroom, stijfgeklopt met 2 zakjes vanillesuiker
3 eetlepels frambozenjam
100 g frambozen, gewassen
100 g aardbeien, gewassen, gehalveerd en kroontjes verwijderd
8 ijswafels



Verwarm de oven voor op 100 graden. Klop met de mixer de eiwitten stijf. Klop beetje bij beetje de kristal suiker erdoor. Zeef 1 eetlepel maizena boven het eiwit en schep het met de azijn erdoor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en bestuif het met de rest van de maizena. Schep het eiwit op het midden van de bakplaat en strijk het uit tot een cirkel van 22 cm doorsnee. Hol het midden van de cirkel een beetje uit, zodat je een opstaande rand krijgt.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taartbodem in 2 - 2 1/2 uur gaar. Zet de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen. Bewaar de taartbodem tot gebruik in een afgesloten koek trommel.Laat het ijs 5 min. zacht worden.
Leg de wafeltjes op de taartbodem en schep het ijs met een ijslepel in mooie bolletjes er op. Meng de slagroom met de frambozenjam en versier de taart met aardbeien, frambozen en roze slagroom. Eet hem meteen op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten