donderdag 23 augustus 2012

Recept: Wortelcake




Een heerlijke wortelcake die niet zo heel veel calorieën heeft.








Wat heb je nodig
200 g geraspte wortel
200 g bloem
1 zakje bakpoeder
250 g basterdsuiker
2,5 dl zonnebloemolie
3 eieren
1 theelepel kaneel
100 g gehakte walnoten
2 eetlepels rozijnen

Topping:
100 g roomkaas
100 g poedersuiker
1 theelepel vanille extract

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Die de geraspte wortelen in een kom en zeef er de bloem en het bakpoeder bij. Schep  alles goed door elkaar. Doe de suiker in een kom, voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop dit met een mixer even door elkaar. Voeg de olie toe aan het suikermassa en roer tot de olie helemaal is omgekomen. Giet het mengsel bij de wortelen en spatel alles goed door elkaar. Die de rozijnen, wat kaneelpoeder en de gehakte walnoten bij het beslag en schep dit goed om. Bekleed de bodem van een bakvorm van 22 cm met bakpapier. en vet de rand in. Giet het beslag in de vorm en verdeel het gelijkmatig over de vorm.


Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar. Haal de taart uit de oven en controleer of hij gaar is. Dit kun je doen met een prikker of breinaald in het midden van de cake prikt. Als de prikker er schoon uit komt is de cake gaar. Voelt de prikker wat plakkerig aan, dan moet je de cake nog even terugzetten.

De icing, meng in een kom de room kaas met de poedersuiker en het vanille extract. Mix het mengsel tot een gladde massa. Haal, als deze voldoende is afgekoeld, de taart uit de vorm en schep de icing op de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten