zondag 26 augustus 2012

Recept: Koekjes met stukjes chocolade erin.

Super makelijk koekje, leuk om met kinderen te maken en heerlijk om op te eten. Pas Op Veslavend.




Wat heb je nodig:
100 gr suiker
150 gr bruine basterdsuiker.
250 gr boter
1 ei
0,5 tl zout
300 gr bloem
1 tl bakpoeder
300 gr chocolade

Hoe maak je het:
Hak de chocolade in stukjes op gewenste grootte. Als je een dun koekje wil moet je hele kleine stukjes maken als je grote stuken erin wil moet je grote stukjes
Meng de bloem, bakpoeder, suiker, bruine basterdsuiker, zout met elkaar. Als alles door elkaar zit meng je de boter en het ei er door heen en maak er een deegbal van. Als hij heel erg plakt kan je het beste nog een handje bloem er bij doen. Meng het niet te lang want de warmte van je handen maakt het deeg slap en plakkerig.

 
Als je een deegbal hebt meng de chocolade er doorheen. Maak er een lange rol in en leg hem even in de koelkast of vriezer. Laat hem niet helemaal invriezen want dan moet je hem weer ontdooien.

Verwarm de oven voor op 190 graden als je begint met de koekjes op de bakplaat leg. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Als je de koekjes met je kind(eren) maakt is het leuk om een deegplak te maken en dan kunnen de kind(eren) uitsteken. Als je het deeg uitrol gebruik dan een beetje bloem tegen het plakken. Leg de uitgestoken koekjes met een spatel op de bakplaat.

Je kan ook van de rol stukjes schijden bolletjes maken en die plat maken en dan op de bakplaat leggen. Bak de koekjes in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. Tot ze goud bruin zijn. Dit kan verschillen door de dikte. Als je de koekjes uit de oven haalt zijn ze nog zacht. Je kan ze met een spatel de oppakken en op een boord laten afkoelen. Ze zijn ongeveer 5 tot 7 dagen houdbaar in een luchtdichte verpakking. (als ze dat halen.)


Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten