zondag 2 september 2012

Video: Aardbei-bavarois-taartjes


Super lekkere bavaroise taartjes. Heerlijk om te maken in de zomer met verse aardbeitjes natuurlijk :)
Wat heb je nodig:
1 kapsel plak
500 g aardbeien (gewassen en ontkroont)
75 g suiker 
8 g gelatine ( en een kom met water waar de gelatine in kan)
250 ml slagroom
8 koekjes met chocolade (bv, AH de chocolade Tarwebiscuit)

Welke spullen heb je nodig:
Een pan
Staafmixer of blender
8 garneringen
uitsteker iets kleiner dan je garneringen


Maak eerst de kapsel plak. Ik ben uitgegaan van beslag voor een taart van 15 cm. Ik heb de mix van Funcakes gebruikt. en dan op een pakplaat of bakvorm bakken. Dit moet ongeveer 1 cm dik zijn. Je kan ook een cake in dunne plakjes snijden en dan rondjes uitsteken bespaart een hoop werk. Laat de plak afkoelen en steek 16 rondjes die iets kleiner zijn dan de garneringen die je gebruikt.  

Doe de aardbeien suiker in een pannentje met een klein beetje water zodat het niet verbrand en kook de aardbeien tot ze zacht zijn. Pureer de aardbeien als ze helemaal zacht zijn. Ik heb het met een blender gedaan maar het kan ook met een staafmixer. Zorg dat je 0,5 liter heb wat je teveel hebt kun je een een bekertje doen en in de koelkast zetten. Dit is heerlijk om zo op te drinken. Doe de 0,5 L puree weer terug in de pan en los de gelatine er in op. Zet de pan vervolgens in koud water zodat de puree kan afkoelen tot een graad of 20. Als de puree aan het afkoelen is klop dan de slagroom stijf.

Zet de garneringen op een stuk bakpapier. Doe de koekjes onder op en leg de plakjes biscuit al klaar. 

Als de puree helemaal is afgekoeld kun je de slagroom er door roeren. En nu maar het taartje opbouwen. Neem de tijd dan krijg je het mooiste resultaat. Het gaat als volgt neem een garnering  Koekje met chocolade - 1 schep bavarois - kapsel/cake plakje - 1 schep bavarois - kapsel/cake plakje - 1 schepje bavarois. En zo vul je ze allemaal. Een nachtje in de koelkast minimaal 3 uur. Garneer verder naar smaak. Een toefje slagroom op een lekkere aardbei en smullen maar.

Je kan ze ook door de midden snijden dan heb je zo 16 gebakjes.
Vragen kan je stellen in de comments

Geen opmerkingen:

Een reactie posten