vrijdag 7 september 2012

Recept: Appelcake met Amandelschaafsel


Niet zo moeilijk om te maken.Je heb wel veel ingrediĆ«nten nodig maar laat je daardoor niet weerhouden om deze cake te maken. Heerlijke stukjes appelcake om zo lekker weg te snoepen.

 




 Wat heb je nodig:

225 g ongezouten boter
200 g lichtebruine suiker
6 eetlepels honing
275 g volkoremmeel
75 g bloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl gemberpoeder
½ tl nootmuskaat
5 eieren, losgeklopt
3 eetlepels gemalen amandelen
50 g sultanarozijnen
550 g zure moesappels, geschild en zonder klokhuis in kleine stukjes.
4 el melk
3-4 el amandelschaafsel geroosterd

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de boter en de lichtbruine suiker in een mengkom en klop ze licht en luchtig. Klop de honing erdoor. Meng in een andere kom volkorenmeel, bloem, bakpoeder, kaneel, kruidnagel, gemberpoeder en nootmuskaat

Spatel de droge ingrediƫnten door het botermengsel. Voeg de eieren toe en klop het goed door. Spatel de gemalen amandelen, rozijnen, appels en melk erdoor, zodat alles net gemengd is. Schep het beslag in het ingeveete en lichtjes met bloem bestoven bakblik en stijk de bovenkant glad.

Bak de cake tot hij gerezen en goudbruin is en een prikker die je er in het midden steekt er schoon uit komt. Laat de cake in het blik iets afkoelen en stort hem dan op een rooster. Bestrooi de volledig afgekoelde cake met het smandelschaafsel en bestuif hem met poedersuiker. Snijd hem voor het serveren in vierkantjes. Je kan de cake 4 tot 5 dagen bewaren in een lucht dichte doos. Nou eten maar.

Als je vragen heb kan je ze stellen bij de comments.

Groetjes,.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten