maandag 17 september 2012

Recept: Omgekeerde Preitaat

Omgekeerde preitaart met kerriekaramel is een taart die je voor lekker als hoofdgerecht. Probeer het eens uit zou ik zeggen.












Wat heb je nodig.
 
100 gr gezouten boter
120 gr bloem
50 gr suiker
1 eetlepel azijn
3-4 eetlepels room
1 1/2 eetlepel kerrie
6 preien, in 2 cm lange stukken gesneden

Hoe maak je het

Verwarm voor het deeg in een pan 3-4 eetlepels water met de boter en een snufje zout. Breng het mengsel aan de kook en giet het in een hittebestendige kom. Voeg de bloem toe en roer het mengsel tot er een egaal deeg ontstaat. Maak een bal van het deeg, wikkel het in een vochtige theedoek en leg het 30 minuten in de koelkast.

Kerriepoeder
Verwarm de karamel en de suiker met 1 eetlepel water tot er een goudbruine karamel ontstaat. Goed de azijn erbij en klop het mengsel flink met de garde. Haal het pannetje van het vuur en voeg, onder voortdurend kloppen, de room en 1 eetlepel kerrie toe. Breng het mengsel op smaak met zou en giet het in een springvorm waar bakpapier in zit van 20 cm doorsnee.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet de stukken prei rechtop in de vorm en druk ze stevig tegen elkaar aan. Strooi er zout en peper over.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een 3 mm dikke plak. Prik er met een vork in. Leg het deeg op de prei en snijd het bij. Bak de taart 45 minuten. Keer hem om, verwijder de vorm en strooi er voor het opdienen de rest van de kerrie poeder bij.

Vragen kan je stellen bij de comments

Groetjes.,

2 opmerkingen:

  1. Beste Janna, ik vind het helemaal niet zo erg dat je mijn foto van kerriepoeder gebruikt, maar wel dat je er geen fotocredits bij zet. Kun je dat aub alsnog doen? Met een linkje naar : http://www.aziatische-ingredienten.nl/kerrie-poeder/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, was niet zo mijn bedoeling. De tekst kerriepoeder is nu een link naar u website, is dit voldoende of wilt u de hele hyperlink hier hebben staan.

      Groetjes

      Verwijderen