woensdag 5 september 2012

Recept: Sinaasappel-Gember Cupcakes

Niet iets wat mensen verwachten. Dat is dus de kans om ze te verassen. Dus maak snel deze cupcakes










Wat heb je nodig voor 12 cupcakes:


70 g gekonfijte gember
1 kleine sinaasappel
150 g zachte boter
120 g suiker
3 eieren
150 g bloem
1 tl bakpoeder
70 g volkoren havermout

Hoe maak je het.

Hak de gekonfijte gember fijn. Was de sinaasappel, wrijf hem droog en rasp de schil. Pers de sinaasappel uit en vang het sap op. Klop de boter met , 60 g suiker, de sinaasappelschil, 3 eidooiers ongeveer 3 minuten met de garde tot het schuimt. Klop de eiwit met de resterende suiker tot het stijf is. Zeef de bloem en het bakpoeder. Voeg het toe aan het botermassa. Roer het eiwit, havermout, en het sinaasappelsap met een garde voorzichtig door de botermassa.

Leg papieren vormpjes in de muffinvorm, doe het deeg in een spuitzak en verdeel het gelijkmatig over de papieren vormpjes. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 175 graden in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Wat heb je nodig voor de crème.

250 ml melk
1 zakje vanillesuiker
20 g vanillepuddingpoeder
250 g roomboter
80 g poedersuiker

Hoe maak je het.

Roer 5 eetlepels melk, de vanillesuiker en het vanillepuddingpoeder door elkaar. Breng de melk aan de kook, doe het vanillepuddingpoedermengsel erbij en laat het 1 minuut koken. Doe de pudding in een kom, snijd 80 g koude boter in blokjes er roer deze door de hete pudding tot de boter is gesmolten. Dek het puddingmengsel af met folie en laat het afkoelen tot het kamertemperatuur is.

Klop de rest van de boter samen met de poedersuiker op tot het schuimt, doe de pudding er lepel voor lepel bij. Doe de crème in een spuitzak en spuit de toef op de cupcake. Garneer naar wensen

Vragen stellen bij de comments



Groetjes,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten