woensdag 5 september 2012

Recept: Walnotenkoekjes


Dit recept heb ik gevonden uit een marokaans bakboek. Ik heb ze zelf NOG niet gemaakt maar daar kom zeker wel verandering in. Het is niet zo moeilijk dus bakken maar...alleen nog een recept nou hier komt hij hoor.
Wat heb je nodig

1 kg walnoten
400 g basterdsuiker
4 eieren
één mespuntje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker voor decoratie

Hoe maak je het.

Hak de walnoten grof (dit kan ook in een keukenmachine maar zorg er dan voor dat je ze niet te fijn maakt) Doe alle benodigheden (behalve de poedersuiker) in een kom met elkaar en even mengen. Laat dit even een half uurtje staan. Vorm de koekjes, eerst een balletje maken en dan vereenvolgens plat slaan. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier erop. Leg ze niet te dich bij elkaar want de worden nog iets groter. Bestrooi de boven kan met de poedersuiker.

Doe koekjes moet in een voorverwarmde oven van 200 graden. Bak ze ongeveer in 20 minuten in de mudden van de oven. Als de koekjes iets vorm verliezen kun je deze na het bakken nog bijstellen omdat ze dan zacht zijn. Daarom niet teveel bakpoeder gebruiken

Vragen kun je stellen bij de comments

Groetjes,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten