vrijdag 26 oktober 2012

Recept: Gezonde notenreep

Ook eens een lekker recept die mensen kunnen bakken als ze een dieet volgen. Al die koekjes en cakes zijn altijd bom vol caloriƫn maar bij deze repen is dit wel anders. Lekker als tussendoortje. Heerlijk maar toch gezond


Wat heb je nodig:

3 kopjes gepofte mais
70 gr fijn gehakte noten en/of zaden (bijv. pinda, pecannoten of zonnenbloempotten.)
70 gr gedroogd fruit (bijv. rozijnen, cranberries of abrikozen.)
3 eetlepels lijnzaad
85 gr pindakaas zonder toevoegingen (dit mag ook een andere notenpasta zijn, bijv. sesampasta of cashewnotenpasta)
170 gram honing.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak een vierkante bakvorm of ovenschaal van ongeveer 23 bij 23 cm en leg er bakpapier in. Meng in een grote schaap de gepofte mais, de noten, het gedroogde fruit en het lijnzaad door elkaar en zet dit weg.

Doe de pindakaas (of notenpasta) en honing samen in een klein pannetje. breng het mengsel aan de kook op medium hoog vuur. Roer gedurende het opwarmen (ong. 1 minuut.) continu door de pan totdat het mengsel egaal wordt en er bubbels ontstaan. Schenk het honingmengsel in de grote schaal en roer alles goed door elkaar. Doe het mengsel vervolgens in de bakvorm en duw het geheel goed aan zodat het een compact mengsel wordt.

Bak dit ongeveer 10 minuten tot dat hij mooi goudbruin is. Laat het vervolgens afkoelen en snijd er dan 16 losse repen van.

Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten