donderdag 18 oktober 2012

Recept: Quiche met Spinazie.

Ik kan wel 10 verschillende recepten van quiche met spinazie want het kunnen allemaal andere ingrediĆ«nten zijn die je toevoegd. Dit is is een quiche met spinazie, zalm en paprika. Lekker op warm te eten maar ook koud.




Wat heb je nodig.

Pak diepvries spinazie van 450 gram
1 rode paprika
1/2 blikje mais (zo’n half mini-blikje)
200 gram gerookte zalm 
3 eieren
1,5 dl slagroom
80 gram geiten kaas
4 a 5 blaadjes bladerdeeg
Zout en peper naar smaak

Hoe maak je het.

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht. De paprika in kleine blokjes snijden, de zaadjes moet je natuurlijk verwijderen.
De zalm in kleine stukjes snijden. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg. Kluts in een kom de eieren en de slagroom (peper en zout naar smaak toevoegen). Verkruimel de geitenkaas in het room / ei mengsel. 


Laat de mais even uitlekken en meng de mais met de paprika. Knijp de spinazie even goed uit, ander kan de hartige taart te nat worden. Meng de spinazie met de mais en paprika en doe dat mengsel in de beklede taartvorm. Schenk de slagroom met en geitenkaas over de spinazie. Zet de hartige taart in de voorverwarmde oven. Na ongeveer een half uur is je klassieker klaar.

Groetjes,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten