zondag 14 oktober 2012

Video: Appelgebak met Spelt

Weer een filmpje. Tot nu toe heb ik er niet veel gemaakt probeer er toch wel één per week te maken. Nu een heerlijk klein gebakje, gezond, met appel. Leuk om te maken als je visite krijgt of als je gewoon wilt bakken.




Wat heb je nodig:

264 gram spelt of bloem
150 gram margarine (zacht en op kamertempratuur)
75 gram donkerbruine basterdsuiker
75 gram lichtbruine basterdsuiker
22,5 gram heel ei
6 gram bakpoeder

2 appels
Vanille suiker
Kaneel

Hoe maak je het.

Doe de margarine in een kom. Dit kun je eventueel even door de mengen om hem wat zachter te maken. Voeg daarna de lichte- en de donkerbruine basterdsuiker en meng dit samen tot een mooi egaal geheel.

Voeg hierna de spelt in twee keer toe aan het suiker, boter mengsel. Voeg als laatste het ei al roeren toe. Meng dit tot het een mooi gebonden geheel is. Kneed het vervolgens nog even met je handen door, wikkel het in plastic folie, leg hem in de koelkast om op te stijven.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp de appel. Voeg naar smaak kaneel en vanillesuiker toe. Rol het deeg uit en doe ze in een kleine cupcake vormpjes. Houd wat deeg achter voor de deksels. Vul de deegcupjes met het appel mengsel en maak deegplakjes voor de op de bovenkant.

Bak de appelgebakjes in ongeveer in 15 tot 20 minuten tot dat ze gaar zijn. Laat ze afkoelen en je kan er eventueel slagroom op doen.

Veel succes
Groetjes.,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten