maandag 19 november 2012

Recept: Cheesecake met banaan en toffeesaus

Dit lijkt mij nou een super lekkere taart. Het is een variant op de cheesecake uit new york alleen net wat anders.







Wat heb je nodig:

120 gr speculaas, verkruimeld
40 gr boter, gesmolten
6 bananen
sap van 1 citroen
3 eieren
450 gr roomkaas
110 gr suiker
1 thl. kaneel

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Voeg voor de bodem de gesmolten boter toe aan de verkruimelde koekjes, verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan. Zet 10 รก 15 minuten in de oven.

Als de bodem klaar is verlaag de oven dan tot 140 graden.

Prak 3 bananen met 1 eetlepel citroensap fijn met een vork. Je kunt ze ook in een keukenmachine mixen. Voeg de eieren, roomkaas en de suiker toe, en klop stevig in de keukenmachine of met de hand, zodat het een goed homogeen mengsel wordt. Schenk het mengsel op de speculaasbodem en zet 1 uur in de oven.

Wat heb je nodig voor de toffeesaus:

150 g toffee-chocoladereep
2 potjes yoghurt

Hoe maak je het:

Pak de toffee-chocoladereep uit, doe ze in een pannetje en laat ze onder af en toe roeren op heel zacht vuur smelten. Haal van het vuur, laar een paar minuten afkoelen en meng de yoghurt erdoorheen. Voor een romige saus doe je wat meer in, als je dat lekker vindt. Voor een hele zoete saus gebruik je wat minder yoghurt.

Snijd de overgebleven bananen vlak voor het opdienen in plakjes, doop ze in de rest van de citroensap en leg ze op de taart. Strooi er kaneel overheen en serveer de cheesecake met toffeesaus.

Dit recept is genoeg voor een springvorm van 20 cm.

Groetjes.,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten