dinsdag 6 november 2012

Recept: Citroen-meringueCupcakes.

Wat moet je hier nou over vertellen. Misschien moet je het maar gewoon maken en ervaren? Probeer het zou ik zeggen, en je wil nooit meer wat anders.






Wat heb je nodig:

85 g zachte boter + extra om in te vetten.
85 g fijne kristalsuiker.
Fijngeraspte schil en sap van een halve citroen.
1 groot ei, losgeklopt.
85 g zelfrijzed bakmeel.

2 el lemon curd.

Voor de meringue:
2 eiwitten.
115 fijne kristalsuiker.

Hoe maak je het.

Verwarm de oven voor op 190 fraden. Vet 4 souffléschaaltjes of ovenvaste theekoppen van 200 ml.

Klop de boter suiker en de geraspte citroen in een grote kom tot een lucht en luchtig mengsel. Klop er geleidelijk het ei door. Zeef het meel erboven, voeg het citroensap toe en spatel ze met een metalen lepel door het beslag. Schep het beslag in de schaaltjes. Bak de cupcakes 15 minuten in de oven of tot ze goudbruin en gerezen zijn en stevig aanvoelen.

Maak intussen de meringu. klop de eiwitten in een vetvrijekom stijf met de handmixer, klop geleidelijk de suiker door het mengsel tot er een glazend, stijf meringueschuim onstaat. besmeer de warme cupcake met lemon curd en verdeel de meringue erover. Zet de cupcake 4-5 minuten in de oven tot de meringue goudbruin kleurt. Serveer direct.

Groetjes,.

Dit recept komt uit cupcake heaven 1 blz. 37

Geen opmerkingen:

Een reactie posten