woensdag 28 november 2012

Recept: Cupcake met hazelnoot, chocolade en banaan.

Misschien niet helemaal hazelnoot omdat je hazelnootpasta gebruikt maar, hierdoor is de smaak zeker niet minder. Probeer hem snel zelf uit!








Wat heb je nodig:

80 gram kristal suiker
2 zakjes vanille suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram roomboter
4 eieren (medium)
1 kleine banaan
50 gram hazelnootchocolade

Hoe maak je het.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een cupcake tray klaar met cupcakepapiertjes.

Mix de roomboter en de suiker tot een luchtige massa. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eiren toe. Mix dit samen goed tot dat het een samehangend geheel is. Voeg dan het zelfrijzendbakmeel beetje voor beetje toe. Mix het geheel tot een glad beslag.

Schil de banaan af en snijd deze in hele kleine stukjes. Maak de chicilade in kleine schilfers met behulp van een rasp. Meng de banaan en de geraspte chocolade door het cupcakebeslag. Doe het beslag ik de cupcakevormpjes. Bak ze in de voor verwarmde oven ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.

Dit is voor 12 cupcakes.

Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten