maandag 26 november 2012

Recept: Filo Quiche met ei en zongedroogde tomaten

Weer z'n heerlijk partysnacks. Super leuk om te maken op een feestje of een verjaardag. Ook leuk om te trakteren een keer wat anders







Wat heb je nodig

4 eieren
100g filo deeg
50 - 60g boter
1/2 tot 3/4 theelepel Cayenne peper
3 eetl. Mayonaise
3 eetl. Yoghurt
50 g zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en kleingesneden
zout en versgemalen zwarte peper.

hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 tot 180°C. (hangt van je oven af). Kook de eieren voor 9 minuten zodat ze hard gekookt zijn. Laat de tomaatjes uitlekken en hak ze fijn. Laat de filoblaadjes ontdooien onder een (vochtige) doek.

Smelt de boter in een pannetje (of in de magnetron) en roer de cayennepeper erdoor. Knip of snijdt het filodeeg in vierkantjes (ongeveer 10 x 10 cm). Smeer per keer 4 filoblaadjes in met de Cayenneboter. Doe 4 blaadjes filodeeg in een muffin vorm, leg ze een beetje schuin over elkaar en druk ze zachtjes in de vorm zodat het de vorm aanneemt. Ga door tot alle twaalf muffinvormjes gevuld zijn. Zet de vorm in de oven en bak voor 12-15 minuten tot ze lichtbruin zijn. Pel de eieren ( is makkelijk onder stromend water) en hak in kleine stukjes. Vermeng de eieren met de mayonaise, yoghurt, kleine stukjes tomaat en bestrooi met peper en zout naar smaak. Haal voorzichtig de filobakjes uit de vorm en vul de bakjes met dit mengsel.

Voor 12 bakjes

Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten