donderdag 29 november 2012

Recept :Filohapjes met Prei en drie soorten Kaas

Leuk om te maken voor een feestje of verjaardag. Of gewoon op een middag. Probeer ze snel eens uit!










Wat heb je nodig.

2 vellen filodeeg
50 gram boter of margarine
1 eetlepel olie
200 gram preiringen
1 deciliter kruidenbouillon
3 eetlepels creme fraiche
peper en zout
75 gram zachte geitenkaas
75 gram roquefort
75 gram belegen kaas met kruiden

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat het filodeeg ontdooien en snijd de vellen elk in 24 vierkantjes. Laat de boter smelten. Leg telkens 2 lapjes deeg diagonaal op elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter. Leg de velletjes in ingevette kleine taartvormpjes en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudgeel en knapperig en haal ze uit de vormpjes.

Verhit de olie en bak hierin de prei ongeveer 5 minuten al omscheppend. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Temper het vuur en laat de prei in 10 tot 15 minuten gaar worden.
Laat de prei afkoelen en pureer het met de creme fraiche in de blender van de keukenmachine.
Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verdeel de preimousse over de deegbakjes. Verkruimel de geitenkaas en de roquefort. Rasp de kruidenkaas.
Verdeel iedere kaassoort over 8 bakjes. Zet de bakjes onder de grill tot de kaas begint te smelten.


Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten