zaterdag 3 november 2012

Recept: Kaneelcake met walnoten.

Een super lekker kaneelcake met walnoten. Heerlijk om zo te eten, te maken voor vrienden of voor de familie. Probeer het eens met slagroom maar zonder is hij ook heerlijk. Niet super moeilijk om te maken maar wel lekker.



Wat heb je nodig

150 gr zachte roomboter
125 gr suiker
3 middelgrote eieren
175 gr tarwebloem
1 thl bakpoeder
1 grote el. kaneel
75 gr gehakte walnoten

Hoe maak je het.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem bakvorm waar ongeveer 1 1/2 liter in kan. Vet de bakvorm in en bestrooi hem met paneermeel.

Roer de boter en de suiker tot dat het een mooie zachte creme is. Schep de eieren één voor één door de boter-suiker creme. Zeef de bloem, bakpoeder en de kaneel boven de kom en schep deze dan voorzichtig erdoor heen. Schep als laatse de walnoten door de kaneel heen.Schep het beslag in de vorm en stijk hem glad. Bak hem nu in ongeveer 1 uur gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.

* Deze cake kun je ook met andere noten maken dan met walnoten.
* Je kan de cake goed verpakt ongeveer 2 maanden bewaren in de vriezer.


Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten