dinsdag 27 november 2012

Recept: Mokkacupcakes met Espresso frosting

Super lekker voor de koffie liefhebber. Het kan natuurlijk ook gewoon omdat je het lekker vind en niet van kofffie houdt (ME). Of gewoon omdat je ze er leuk uit vind zien. Maak ze eens, Super makelijk!!






Wat heb je nodig:

125 gram bloem
2 eieren
125 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram zachte boter
theelepel bakpoeder
1 theelepel oploskoffie
2 eetlepels cacaopoeder (voor de smaak en kleur)
1-2 eetlepels melk

Hoe maak je het:

Meng in een keukenmachine alle ingrediënten, behalve de melk. Meng het net zo lang totdat het een mooi beslag wordt, ongeveer een minuutje op laag-medium snelheid. Voeg 1 eetlepel melk toe en check de dikte; het moet makkelijk van een lepel afvallen. Te dik? Voeg dan nog 1 of 2 eetlepels melk toe.
Neem een ijscoupe-schep of een lepel. Schep het beslag in cupcakevormpjes, ongeveer 2/3 vol. Bak de cupcakes 20 minuten op 200 graden in de oven.

Wat heb je nodig voor de Espresso frosting:

2 eetlepels oplosskoffie
100 gram poedersuiker
60 gram roomboter

Hoe maak je het:

Meng in een keukenmachine de boter en de poedersuiker langzaam tot een romig mengsel. Los de oploskoffie op in een beetje water en voeg deze koffie al kloppende toe aan de crème.
Spuit dit met een spuitzak of lepel dit op de cupcakes als het nog warm is, met een glazuurspatel kun je helemaal een fijne swirl maken. Eventueel versieren met sprinkles. Je kunt ze direct opeten, maar eventjes in de koelkast laten opstijven is nog beter


Dit recept is voor 12 cupcakes.

Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten