zondag 4 november 2012

Recept: Walnoten-Bananen cake


Hier hoor je wel vaker van. Een lekker cake met banaan en walnoten vulling. Misschien nu iets voor jou om uit te proberen.







125 gr boter op kamertemperatuur
170 gr rietsuiker
2 grote eieren
¼ tl vanille–extract
400 gr zeer rijpe bananen
100 gr walnoten, grof gehakt
250 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm aan de binnenzijde in met boter en bestrooi de vorm met wat bloem. Klop boter en rietsuiker met een mixer of een houten lepel tot een luchtig mengsel. Voeg de vanille en de eieren één voor één toe. Klop tot een schuimig geheel. Prak de bananen grof met een vork. Voeg de bananen aan het deeg toe, samen met de walnoten en de bloem. Giet het mengsel in het cakeblik. Bak ongeveer 1 uur in de oven. De cake moet stevig en goudgeel zijn, de caketester moet schoon uit de cake komen. Laat 5 minuten afkoelen en stort de cake op een rooster. Serveer de bananen-walnotencake lauw of op kamertemperatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten