zaterdag 1 december 2012

Recept: Cupcakes met yoghurt en aardbeien.

We houden van cupcakes, van aardbeien en van yoghurt! Dus waarom geen aardbeien yoghurt cupcakes. Lees snel het recept en maak ze.







Wat heb je nodig.

200 gram bloem
150 gram suiker
halve theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
225 ml aardbeien yoghurt
1 ei
90 gram boter
250 gram gesneden aardbeien
115 gram poedersuiker
scheutje vanille extract
10 ml melk

Verwarm de oven voor op 200 graden.Vet een cupcakevorm in of bedek hem met cupcake papaiertjes.

Voeg in een kom de boter, suiker, kaneel, bakpoeder en het zout bij elkaar. Voeg in een andere kom de yoghert, het ei en de gesmolten boter bij elkaar en roer dit goed door. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediĆ«nten en blijf roeren tot het volledig met elkaar vermengd is.Voeg de stukjes aardbeien bij het deeg en vul de cupcakevorm met het beslag. Zorg dat je maar ¾ van de cupcakevormen vult. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten tot deze goudbruin zijn aan de bovenkant.

Controleer of de cupcakes goed zijn door met een sateprikker er in te prikken, als er geen beslag meer blijf plakken dan zijn ze klaar. Maak het vanille glazuur door de poedersuiker, het vanille extract en de melk kort te verwarmen op een middelhoog vuur. Wanneer het kookt roer het goed door. Besprenkel het glazuur over de afgekoelde cupcakes.

Voor 12 cupcakes

Groetjes.,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten