zondag 2 december 2012

Video: Moorkoppen maken.

Laats heb ik een filmpje geplaats hoe je soezen moet maken. Die zijn heerlijk om zo te eten maar met een laagje chocolade fondant is het natuurlijk nog lekkerder. Dit recept slaat altijd zo goed aan bij mensen dat ik hem ook graag met jullie deel:




Wat heb je nodig:
1 recept soezen
500 gr fondant (geen rol fondant)
30 gr cacaopoeder
120 gr chocolade
60 gr water
paar druppels oranje of rode kleurstof.

Hoe maak je het:

Je maar eerst de soezen maar je vult ze nog niet (Klik hier voor de video en recept). Laat de soezen afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie. Als dit helemaal gesmolten is voeg je de cacaopoeder, water en fondant toe. Meng dit door elkaar met een garde. Nu is het waarschijnlijk nog een beetje stijf dus moet je het au bain marie verwarmen tot ongeveer 37 graden. Zorg er voor dat het niet heel veel te warm wordt want dan verbrand de chocolade

Je kunt het meten met een tempatuurmeter. Deze zijn niet heel duur maar als je dit niet hebt kun je ook even voelen met je vinger en dit moet dat lauw/warm aanvoelen.

Voeg als laatste de kleurstof toe. Dit is om iets mooier warmere kleur te geven. Doop nu de soezen in de chocolade fondant en leg ze op een plaat om ze te laten drogen. Als de soezen droog zijn kun je ze vullen. Doe dit met een klein spuit mondje dan kom je makelijk door de onderkant heen.

Een tip : als je ze gaat vullen maak je handen nat want dan plakt het fondant een stuk minder.


Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten