vrijdag 9 november 2012

Recept: Sinaasappel Bavarois

Lekker als toetje of in taart. Je kan er alle kanten mee op. Bavarois. Ik heb al eens aardbeienbavarois taartjes gemaakt maar nog nooit met sinaasappel. Toch maar eens doen. Hier heb je het recept teminste



Wat heb je nodig?

3 sinaasappelen
1 citroen
5 eetlepels suiker
1/2 dl water
2 dl slagroom 
2 eiwitten
6 blaadjes gelatine
sinaasappelpartjes

Week de gelatine in koud water. Per de vruchten uit, dit moet samen zo'n 3 dl vruchtensap opleveren. Breng het water met de suiker aan de kook, neem de pan van het vuur en las er de geweekte en uitgeknepen gelatine in op. voeg het vruchtensap toe en roer dit door elkaar totdat het 1 geheel is.  Laat dit afkoelen tot dat het geleiachtig begint te worden.

Spoel de vorm om met koud water. Klop de slagroom op en sla de eiwitten stijf, schep de vruchten massa eerst door de eiwitten en schep vervolgend de luchtige room erdoor. Doe de pudding in de vorm en zet de dit ongeveer een halve dag tot een dag in de koeling. Vlak voor het serveren de pudding op een platte schotel storten en garneren met sinaasappelpartjes en eventueel slagroom.

groetjes., 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten